Dålig start på slutet av veckan

Ja, det började med Malte. Han kraschade tidigt igår kväll och då kan man ge sig sjutton på att han vaknar tidigt också. Precis före klockan sex. Vägrade somna om efter att han ätit.

09.15 hos tandläkaren. Första gången sedan juni 1996 (ja, det är helt idiotiskt men jag har alltid (inte riktigt som jag trodde) trott att mina tänder är starka). Det visade sig att jag inte alls valsade in på risknivå 1-2 utan på grund av inflammation i tandköttet och två kariesangrepp som fordrar borrning så blev det risknivå 4. 230 pix i månaden. Detta i sig är ju inte så farligt, men jag blev väldigt besviken på hålen. Jag har inte en enda lagning i truten och nu ska jag sabba den sviten…

10.00 på parkeringen utanför Eskilshems vårdcentral. Startar bilen och hinner ut i rondellen. BRöööööööööööL. Helvete. Stannar vid en busshållplats med varningsblinkers på, knäböjer vid vår röda pärså och konstaterar att saker hänger ned mot asfalten där saker inte ska hänga ned. åker BRöööööööööööLandes till pärså-huset där man konstaterar åt mig att röret mellan katalysator och ljuddämpare rostat sönder.

– Tyvärr, en av gubbarna är sjuk. Kan inte ta er pärså förrän tidigast fredag nästa vecka.

– Men så här kan jag ju inte åka runt.

– Nä (flinar).

– Vad gör jag då?

– Kom tillbaka till klockan ett så kan vi hissa upp bilen och titta vad som behöver göras.

– Ok, inga problem. Har ni någon lånebil, jag är inte så sugen på att åka omkring med den här pubertala bilen.

– Nä (flinar ännu mer).

åkte hem. BRöööööööööööL.

Linda och jag åkte till mammas och pappas hus och fick veta att audin var avställd och volvon var det körförbud på – kvar fanns saaben. En veteranregistrerad v4. Ha ha. Vi stuvade om med barnstol från pärsån till saaben och jag satte igång med brottningen. Inget servo, rattväxel och ‘bökig’ i största allmänhet.

På pärså skickade de iväg oss ett tag, de skulle hissa upp och se vad som behövde göras. Vi åkte. Vi kom tillbaka.

De hade svetsat ihop skrället vilket kostade oss precis över 400 istället för minst det 10-dubbla.

Puh.

Malte sover, Linda promenerar och jag går ned och dricker ett glas vin och lagar mat.

Heeej

2 reaktion på “Dålig start på slutet av veckan”

  1. Det var en betydligt mer intressant körupplevelse än jag väntat mig. Inte så polerat direkt. När pärsån var fixad och jag körde hem den var jag väldigt nöjd. Det var tyst, servot rockar och känslan av lådbil uteblev.

    Lite av obehaget med att köra v4:an ligger nog i att den inte är så häftig om man smäller – med Malte bredvid…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *