Grymt fängslande bok

Eftersom jag så sporadiskt läser någon enstaka sura i Koranen – kommer aldrig få något sammanhang – så ville jag hitta något annat att förkovra mig i. Läste något i Dn och kille som jag är så kändes det spännande. Neil Strauss är en journalist/författare som skrivit en del biografier, bl. a. åt Marilyn Manson och Mötley Crüe.

Boken jag fastnade för heter Spelet eller The Game och är en biografi över hur Strauss infiltrerar en underground-rörelse vars huvudsakliga målsättning är att förföra kvinnor. Egentligen är det inte frågan om infiltration utan snarare en besatthet att lära sig teknikerna utav förförar-gurus och senare i princip en hjärntvätt. Som vilken sekt som helst.

Jag är allt annat än snygg. Min näsa är för stor för ansiktet. Den är för all del inte krökt, men mitt på näsryggen fi nns en knöl. Jag är visserligen inte skallig, men att säga att jag har glesnande hår skulle vara en underdrift. Det enda som täcker min hjässa är några Rogaine-stimulerade strån som leder tankarna till marklöpare. Själv tycker jag att jag har små knappögon även om de faktiskt har ett livligt glitter, vilket säkert kommer att förbli min hemlighet eftersom ingen annan ser det bakom mina glasögon. Jag har inbuktningar på båda sidorna av pannan, vilket jag tror ger karaktär åt mitt ansikte även om jag aldrig har fått några komplimanger för dem. Jag är kortare än jag skulle vilja vara och så mager att de fl esta människor tycker att jag ser undernärd ut, hur mycket jag än äter. När jag tittar ner på min bleka slappa kropp, undrar jag varför någon kvinna över huvud taget skulle vilja sova bredvid den, för att inte tala om krama den. Därför måste jag anstränga mig för att träffa tjejer.

Varje gång jag hittar en bok som fångar mitt intresse (Sorry, Muhammed – Koranen gjorde inte det på rätt sätt…) så blir jag bara sååå nöjd. Strauss skriver lättsamt med mycket dialog (bra dialog dessutom), han skriver dessutom om något som de flesta pojkar/män ofta funderar över – Hur sjutton tänker kvinnor?

Det Strauss gör som skiljer honom från de flesta är att han tok-analyserar varje tänkbar situation tillsammans med sina raggar-polare, han lär sig att strategiskt lägga upp varje närmande med inledare, neggar och avslut. Han har koll på TPI, hypnos och mänskligt beteende och ska man tro honom så gör han det med sådan effektivitet att han i princip alltid lyckas. Ett rovdjur helt enkelt.

Det som försvinner på vägen är naturligtvis det som är viktigt, för det handlar uteslutande om att tillgodose sina köttsliga behov, inte ett dugg om kärlek. De karaktärer som gestaltas i boken är också mer eller mindre sargade vilket gör att man känner mer empati än man kan tro med sånt innehåll.

Det är helt enkelt ett gäng loosers som söker bekräftelse på något de borde fått som barn genom one-night-stands.

Alltså; En intressant bok om människans natur och svagheter – absolut inte en handbok i att fälla byten. De finns på andra håll…

Boken kan du köpa här

Den kostar 149:- plus frakt.

5 reaktion på “Grymt fängslande bok”

  1. Jag gillar. Han berättar väldigt bra, fängslande utan att han är pretentiös i sitt skrivande. Lika mycket det som en intressant berättelse.

    Jag tar dig på orden, beställer boken snarast.

  2. grymt Fängslande bok med Många bra tips på hur du skall lyckas bland kvinnorna. älskar verkligen denna bok och man känner igen sig i många scenarion vilket gör denna bok skrattretande BRA!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *