11 timmars slit…

Idag var det dags för recertifiering av TNCC. Det är ett systematiskt arbetssätt som hjälper oss att omhänderta patienter som drabbats av trauma. Vi lär oss identifiera och behandla (ha ha ha) tillstånd som kan vara till men för patienten – ibland till och med dödliga.

Jag gick första kursen 2002 och för att få vara ”provider” måste man alltså bli omprövad i både teori och praktik. Dessutom får man en del föreläsningar så att eventuella nymodigheter blir inpetade i huvudet.

Föreläsningarna går i en rasande takt, det är några praktiska stationer som demokörs och sen är det dags för patientfall med status, åtgärd och utvärdering med ständig reevaluering. Allt från huvud till tå på en plastdocka som heter ResusciAnne. Hon är inte vacker men hon tål stryk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *