Feber-bröder

Igår var en sån där dag där Malte var på dagis trots att en av oss var ledig. Linda sov efter natt-jobb och jag smög omkring hemma, spelade lite tv-spel och hade det bra. Vi gör så i överrenskommelse med pedagogerna – det är bäst för Malte att få kontinuitet.

Men det blev ett avbrott i kontinuiteten. Vid 11 ringde det och jag svarade. Det var från dagis. Malte hade varit hängig hela dagen och han hade blivit väldigt varm. Jag åkte med en gång. När jag kom fram satt Malte i Jessicas knä och såg helt borta ut. Rosiga kinder, blanka ögon och snor i hela ansiktet. Han tittade bara på mig, inget leende, ingenting. Bara stora blanka ögon. Usch.

Väl hemma uppmättes 40.4° vilket resulterade i en supp alvedon och vatten åt grabben. Malte somnade i min famn där jag satt i soffan. Jag lade honom i hans säng och han fortsatte sova, efter att ha kurat ihop i fosterställning. Med ryggen uppåt. Dagen fortsatte för Malte någon timme senare, när alvedonet gjort lite nytta. En piggare kille men fortfarande nära till gnället.

Läste att Frank är lika stöddig han – äta, sova och alvedon. Putte…

Idag vaknade Malte med 39.7°, förmodligen på uppgång. Jag gav alvedon och en och en halv timme senare var tempen 39.2°. Då gav jag ipren också.

Nu sover Malte igen, efter att ha druckit en massa och ätit en mandarin.

Undrar just hur Hanna och Frank har det…

2 reaktion på “Feber-bröder”

  1. Gulle er som tänker på oss. Här är det huvudet upp och fötterna ner. Jag har också fått febern – låg i frossa i natt och fattade plötsligt varför Frank har gnällt så mycket de senaste dagarna…

    Men ingen ljusning tyvärr. Imorrn blir det husläkaren, närmare 40 grader idag också, känns obehagligt att vi har gett honom alvedon var sjätte timme sen i onsdags :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *