Alla hjärtans dag

För er som läser på sugplopp kommer det inte som någon nyhet att jag inte är något stort fan av religion (nej, jag dissar inte er som är det) och därför känns inte alla hjärtans dag som något jag vill högtidlighålla. Jag tycker dessutom att det känns extra jobbigt med de religiösa kalender-händelser som kommersen dessutom slagit klorna i och dessutom lyckas få en hyfsat oreligiös Svensk population att glömma bort vad det egentligen handlar om. Jul, påsk och alla helgona är goda exempel.

Jag jobbade natten till idag och går på i kväll igen. Sov till 16.00, då jag blev väckt av Linda. Det var dags för fika. Hon hade lyxat till med alla hjärtans-bakelse, kokosboll och nybryggt kaffe. Finns kanske bättre sätt (nyttigare menar jag) att börja sin vakna dag på, men det var riktigt gott. Malte gjorde oss naturligtvis sällskap och briljerade med sina kunskaper i att vifta med bestick.

Hoppas ni får en trevlig dag – men glöm inte bort att ni firar en katolsk högtid.

3 reaktion på “Alla hjärtans dag”

  1. Tycker du har sånna bra åsikter om religion och dess högtider! Stackars er som blir sjuka hela tiden. Vet hur det känns men nu har jag varit frisk rätt länge.

  2. Du får ju inte ta det där fel – jag har all respekt för de som vill utöva sin religion, jag gillar inte när marknaden förvandlar religiösa traditioner till guldkalvar (touché!).

    Jo, med ditt ”förflutna” känner vi oss fräscha.

    Måste ses snart.

  3. Jag skrev inte med ironi! Jag TYCKER att du har BRA åsikter om religion och högtiderna. Så jag har inte tagit nått fel. Ja, vi måste ses snart. Inte det lättaste när vi är fyra som jobbar oregelbundet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *