Klart deprimerande

Jag är väldigt glad att jag inte behöver vara tonåring idag, men samtidigt oroad över hur mycket värre det kommer vara när Malte kommer upp i den åldern.

Jag satt och slösurfade idag och ramlade in på den svenska blogg-tjänsten bloggis vars rss-flöde hamnade i en mapp i safari. Där ramlade jag in på användaren stardusts blogg: ”As long as you don’t stop…” med underrubriken: ”En blogg om kampen. Om strävan. Om längtan. Om drömmen.

Det låter smått idealistiskt och eftersom jag ofta låter mig provoceras av sånt så började jag läsa.

Kopplingen till tonåren är väl i och för sig orättvis för stardust är 24 år. Men hon verkar lida av anorexia. Kort och gott; hon äter för lite, motionerar ändå, spyr upp det lilla hon äter – allt för att hon fått för sig att hon är tjock.

Till den här bilden skriver hon:

”This is the shit. synd bara att resten av kroppen är en stor stor stor klump av FETT.”

Jag kunde inte hålla käft utan skrev en kommentar. Förmodligen sånt hon lyssnar mindre bra till med tanke på vad hon säger om psykiatrin:

”Det jobbiga är ju att psyk skiter totalt i att jag är feg, fet och misslyckad. De bryr sig bara om rakbladen och kräkningarna. Inte det bakom. Jag vill ju bli snäll. Se på mig själv som snäll. Känna mig snäll. På riktigt… …Jag vet ju hur det blir… jag går dit. Säger att jag har problem med maten och sen kommer inget handla om något annat… …Suck. Psyk kommer aldrig hjälpa mig ner. De kommer inbilla mig saker och på mystiska sätt få mig att gå upp fast jag redan är tjock som stryk.”

Vart är vår tid på väg? Upp i koldioxid? Ut genom matstrupen?

Fan.

ps. jag hostar inte bilden själv, hon har själv lagt dem publikt. jag bara länkar till den ds.

7 reaktion på “Klart deprimerande”

  1. Vart är världen på väg?
    Tycker seriöst synd om dagens ungar som måste leva upp till såna skeva ideal!
    Jag hoppas att det finns vettiga föräldrar och medmänniskor som tutar i ungarna att dom visst duger som dom är.
    Livet är på tok för kort att slösas bort på en massa idealsträvan.

    Kärlek till alla!

  2. Inte undra på att jag kom till pan’s labyrinth hela tiden när jag tittade in hos er, hade lagt favoriten fel. Hoppas att ni har det bra och att ni kryar på er, min lilla bebis är sjuk här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *