Ett bra veckoslut

Veckan gick hur bra som helst. På nya arbetsplatsen känner jag mig välkommen och även om det är massor att lära så känns det roligt hela tiden. När jag kom hem på fredagen hade jag fått ett paket. Jag har försökt sälja min iMac ett tag och upptäckt att den inte riktigt funkar som den ska. Macsupport i Västerås har haft hand om den i flera veckor. De har bytt superdrive och moderkort, men inte kollat upp den ordentligt. Det hela löste sig med att jag och deras tekniker kom överrens om att han skulle skicka mig en ny powersupply-unit som jag själv skulle byta. Efter fem minuters meckande funkade iMacen som den skulle.

Jag tog bilen in till stan tidig kväll, hamnade hos BJ där vi gjorde gemensam sak av en halva Smirnoff, några öl, lite youtube och en massa musik. Vi ramlade förbi Daniel och Linda på vägen till Raw. På Raw spelade The Profondo Rosso härliga gitarr-dueller och shoe-gaze utan shoe-gaze. Promenad hem, konstigt tjafs med halva sedlar på kebaben, fnissigt. Kladd hos Daniel och Linda framför tvn. Wa-Wa-Wee-Waaa. Jag fick ur linserna, av mig kläderna, på med tischa och jamas-brallor och kröp ned i soffan bara för att upptäcka att taket inte satt fast ordentligt. Det krängde och hade sig. Jag bytte snabbt om för en promenad i natten under förevändningen att taket förhoppningsvis skulle sitta fast en timme senare. Linda kastade en PET med mineralvatten efter mig som jag sög i mig på min promenad efter ån till Vilsta. När jag kom tillbaka satt taket fast igen och jag somnade som ett barn.

Linda tog cykeln in för att hämta mig och bilen (jag skulle inte köra bil…) hon var framme lagom till Daniel, Linda och jag tryckt ned en frukost på statt. Vägen hem gick förbi öob där vi köpte färgskrapor och Malte gjorde sitt bästa för att imitera en utvecklingsstörd, rullstolburen man som lät ganska högt. Malte tyckte väl att det var läge att sjunga med och gjorde även han en ganska bra ko-imitation. Jag log på mitt dagen-efter-sengångar-vis. Linda skämdes lite.

Väl hemma droppade Maltes kusin Hilma förbi. Vi grejade lite hemma – eller åtminstone Linda. Jag fixade det sista med försäljningen av macen eftersom köparen skulle komma från Stockholm strax efter lunch.

När han varit här tog jag med sedelbunten till Willys via Elgiganten där jag köpte mig en Nikon D40. Efter långt och (inte vet jag…) moget övervägande har jag kommit fram till att med så bra grejer räcker det med 6 Mp. Kameran har fått väldigt fina recensioner.

Vi grillade, jag fotade och vi hade trevligt. Idag har Malte och Hilma lekt, jag och Linda har skrapat färg för att på eftermiddagen åka på fyra-årskalas hos Edwin i Strängnäs. Fika och umgås. Hem och äta mat, ut och mata ankorna och fota. Nu ligger Malte i spjälsängen och drar sin repertoar, Linda sitter framför tvn och äter lite godis och jag knattrar.

Måste tillstå att det kommer vara skönt att krypa ned i sängen efter ett par avsnitt av Greys Anatomy – jag är helt slut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *