Skärtorsdags-renovering

I måndags satt jag och Linda framför ett avsnitt av Lost och åt godis när telefonen ringde. Det var Jeanette från mitt jobb som undrade när jag tänkte komma, jag skulle sköta triagering av de som sökte. Jag blev alldeles kall. 25 minuter senare var jag i tjänst. Jag hade kollat helt fel, trodde att jag skulle jobba tisdag och onsdag natt – jag var en dag efter.

Detta ledde till att min sovdag idag uteblev, men eftersom vi planerat att Malte skulle vara på dagis idag fick det bli så. Vi tänkte ta vara på dagen med lite lättrenovering, snickra lite på vindskivan till vårt köks-burspråk, den är nämligen ganska spöad eftersom det stänker mycket på den när det regnar. Vi hade tänkt titta på om vi inte kunde försöka reducera stänken också.

Vi gick ut och tittade och kom inte fram till någonting. Vi gick in igen och funderade. Vi kom fram till att vi skulle skita i det och istället byta ut toalettstol och handfat, något som vi funderat på i evigheter. Vår toastol har minst 6 liters spolvolym och läcker så det alltid är lite blött på golvet nedanför den, vårt handfat är fult, sprucket och begåvat med blandaren som gud glömde – full av kalkavlagringar som är omöjliga att få bort.

Det blev så. Vi åkte till Coop bygg och köpte oss en fin gustavsberg-stol med sparspolning både för ettan och tvåan och ett handfat från gustavsberg, komplett med blandare. Nu har vi (eller kanske mest jag) lekt vvs:are sedan klockan ett och attans vad nöjd jag är. Allt gick som en dans. Nu kan vi spola med två liter istället för sex när vi pinkat. Jag har haft miljö-ångest för vår toa ganska länge. Som ett plus är det mycket finare där inne nu. Det känns som att det är dags för ett badkar nu.

Ni som varit hos oss och besökt toan kanske kommer ihåg – bommade att ta före-bilder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *