Jasså, du svettas?

Det gör jag med. I dag fick jag nämligen för mig att jogging-säsongen pågått allt för länge utan mitt deltagande. Sedan hemkomsten från Gran Canaria har varken Linda eller jag tagit ätandet på direkt allvar vilket resulterat i att jag inte väger in på de 92 kg jag gjorde innan vi åkte. Jag brukar annars springa som en dåre så fort snö och is övergått i lera.

Nåväl. Jag kröp i mina jättesexiga cykelbyxor och maskerade dem med ett par shorts, petade hörlurarna i öronen och bad en tyst bön. Jag hann springa 1 minut innan jag ångrade mig. Väl ute i skogen när doften av torr barrskog stack i näsan och svetten formad av varm barrskog stack i ögonen trodde jag att min sista stund var kommen – det kändes för djävligt.

För mig brukar det vara ett bra mått om jag inte behöver gå något när jag börjar säsongen i spåret och i dag var måttet rågat. Efter de första två kilometrarna var jag tvungen att stanna åtminstone sju gånger när motlutet gjorde sig påmint och benen kändes som stubbar. Men jag tog mig runt.

Linda brukar tjata på mig att jag ska cykla till jobbet och jag försöker (nästan) varje gång förklara min perspirations-fysiologi. Jag svettas som en gris. Om jag börjar jobba 11.30 och ska cykla till jobbet måste jag börja senast 10.00 för att vara något så när fräsch inför mina arbetskamrater – och frågan är om en timmes nedkylning räcker i den här värmen. Jag kommer nog fortsätta ta mig till jobbet via fyra hjul – och springa lite oftare också.

Hej patient, det är jag som ska starta dig idag – ursäkta svetten som droppar (en timme efter löptur):

Sweaty after running

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *