The Fountain

En underlig resa. Jag hade svårt att greppa filmen fick fundera på den några dagar innan jag ens tyckte det var dags att skriva det här. Den handlar om en kvinna som försöker acceptera att hon är döende och försöker få sin man att acceptera att hon är döende, om en spansk drottning som skickar soldater till sydamerika för att hittets ungdomens källa, om en man i en bubbla med ett träd, om en soldat i sydamerikas djungel och om en man som forskar med läkemedel för att bota cancer, driven av sin hustrus stundande död (som han vägrar acceptera).

Allt i The Fountain är vansinnigt vackert och känslosamt. Bildspråket är spektakulärt men det förtog filmen lite för mig med sina snabba kast mellan bubbla, djungel och verklighet, ringar som försvinner, luktar gott och tatueras. Jag har jättesvårt att förklara meningen med filmen, men det är nog meningen att den ska lämna mycket hos den som ser den. Kärna; kärlek, död, sorg, liv och kamp. Eller? Darren Aronofsky regisserar, huvudrollerna spelas av Hugh Jackman som Tomas, Tommy och Dr. Creo, Rachel Weisz som Drottning Isabel och Izzy Creo och Ellen Burstyn är fantastisk som Dr. Guzetti. Roligt men lite konstigt att se Earls brorsa , Ethan Suplee, från My Name Is Earl spela assistenten Manny. Se filmen och berätta vad den gett dig för tankar.

fountain

En reaktion på “The Fountain”

  1. ja som du säger skum film har svårt att säga vad jag egentligen tycker men den var nog bra trots allt, när jag skriver om den i bloggen så rekomenderar jag nog alla att se den och bilda sin egen uppfattning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *