Medialink

Ett program för att dela ut innehållet i en mac till ett ps3. Visade för Fredde efter att han tagit över min upnp-router. Satt som en smäck. Kom hem och tänkte ”det där vill ju jag ha”. Laddade ned och köpte licens med en gång (20$). Jag tänkte inte på att kolla upp om min Time Capsule är smidig att öppna portar i.

Nu har jag meckat av och till i ett par veckor för att få det att fungera och i dag fick jag ordning på det. Portöppningen är lite taffligt dokumenterad och inte särskilt intuitiv. Men nu när jag kan är det hur lätt som helst.

Medialink delar (om man vill) ut ett färdigt iTunes-bibliotek och ett iPhoto-bibliotek. Sen är det bara att lägga till mappar utöver det. När det väl är igång är det löjligt enkelt.

3 reaktion på “Medialink”

 1. Hej.
  Jag har problem med att jag bara får NAT-3 på min ps3 när jag kör med min nya TC. innan använde jag en annan router och då fick jag NAT-2.
  Du skriver att det är enkelt att fixa till så det funkar, men inte hur!
  Kan du specificera hur du gick till väga för att få allt att funka?

 2. Tyvärr måste jag göra dig besviken. Jag hann inte njuta av medialink alls, kort tid senare tappade jag kopplingen – den har inte kommit tillbaka. En sabla följetong. Jag bestämmer mig då och då för att få fart på det, går lika ofta bet.

  Det som är mest störande är att då skiten ligger på samma LAN ska man ju inte ens behöva öppna portar. Darn.

  Googlande ger att port 9385 & 9386 skall öppnas, men det gör fan ingen skillnad.

  Kommentera gärna igen om du hittar på nåt.

  Jag får förresten NAT-2 hela tiden – även om det inte funkar med medialink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *