Vad avgör om en attack är terrorism?

Israel drar på ordentligt mot palestinier i Gaza. Juste? Attackerna är många, de civila offren också. När palestinier angriper Israeliska mål i sitt eget land är de terrorister. Kan någon förklara för mig vari skillnaden ligger?

I ett uttalande uppgav Israels försvarsminister Ehud Barak att landet kan komma att inleda en markoffensiv mot Hamas, rapporterar AFP. Redan under lördagen stärkte Israel sitt försvar vid gränsen.

Läs mer.

Och ännu mer.

5 reaktion på “Vad avgör om en attack är terrorism?”

 1. Enligt http://dickhaas.com så är skillnaden att Israel attackerar militära och polisiära mål. Som ligger bland tätbefolkade områden. Det gör så att oskylldiga civila dör. Jag har hört siffror på att 30 civila har dött under gårdagens attacker. Medan totalt 290 har dött. så 250 av dom döda är militärer och poliser.

  Medans Hamas siktar på civila mål och medvetet försöker döda civila. 300 raketer har regnat ner över Israel under dom senaste veckorna. Detta var Israels svar för att få ett stopp på det.

  Enligt araberna och palestinierna är Israel mördare. Dom anser att dom 300 raketerna var ett svar på dom 6 palestinier som Israel dödade natten mellan 4-5 november. Och att det var Israel som bröt vapenvilan genom att döda dom.

  Enligt Israel så dog dom 6 palestinierna när Israel förstörde en tunnel på andra sida gränsen. En tunnel som man trodde Hamas skulle använda för att kidnappa Israeliska soldater.

 2. Det var länken som gjorde wordpress misstänksamt…

  Bra då vet jag skillnaden. Med andra ord så får civila dödsoffer en annan betydelse om kombattanten som bragt dem om livet haft i uppsåt att angripa militära/polisiära mål.

  Jag tycker det hela är en soppa. Om någon ockuperade mitt land och tvingade mig att bo någon annanstans hoppas jag att jag hade stake nog att skicka raketer på dem.

  Jag har ingen koll på hur pass partisk Richard Haas är men jag läste någonstans att han inte är dns korre längre på grund av hans för starka pro-israel-inställning.

  Jag skiter egentligen i vilket. Jag ser bara murar, ockupation och imperialistiskt stöd för Israel (och nu låter jag fruktansvärt vänster, jag vet), medan jag känner mer för Palestinierna.

 3. ”Med andra ord så får civila dödsoffer en annan betydelse om bombattanten som bragt dem om livet haft i uppsåt att angripa militära/polisiära mål.”

  Typ så. Det är krig och det är inte endast ena sidans fel. Det är svårt för västerlänningar som oss att förstå. Men självklart vill Hamas att det ska se ut som om det är synd om palestinierna och att deras land har tagits ifrån dom och att dom svälter och dödadas av Israel. Medans Israel vill att vi ska tro att dom har rätt att döda civila, för att försvara sitt land.

 4. Yes. Men man får ju inte glömma att skilja på Hamas agerande och Palestinas sak. Det känns lite som att tända eld på en myrstack för att 20 myror varit dumma.

  Åsså skrev jag kombattant, inte bombattant. Men det var en rolig omskrivning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *