drömmar

1:a plats
En plats i värmen. Eller snarare ekonomiska förutsättningar till att inte behöva bo i Sverige. Det behövs inte så jättemycket egentligen, det går att jobba i Thailand också. Vi hade tänkt oss att bo en tid där nere, kanske ett år, kanske mer. Just nu sitter vi fast i ekorrhjulet och det gillar vi inte.


2:a plats

MacBook Pro. Jag saknar min iMac g5 något fruktansvärt och det vore inte fel att byta ut mitt pc-helvet. MacBook Pro kan köra MacOsX parallellt med Windows. Ganska coolt. Ruskigt fin data. Med en sån skulle min hem-pc-amilo få samla en hel del damm. Jag skulle nöja mig med en MacBook också om någon tycker det är för dyrt att köpa en MacBook Pro åt mig.

3:e plats
Rancilio Silvia. En espressomaskin som skrivs upp av de flesta. Ska tydligen toppa Gaggia Classic som ligger i ungefär samma prisklass(4500-5000 Sek). Snygg i rostfritt stål och brygger strålande espresso.Bra ångmunstycke också (tydligen). Rancilio Silvia har tappat en placering på grund av att vi numera faktiskt har en espressomaskin – en Severin inköpt på Willys för 400 spänn. Ha ha ha.

4:e plats
En grym lcd-tv till. Vi köpte en Samsung 32″ som dock bara har ”vanlig” HD och mitt PS3 har ju kapacitet för så mycket mer. Det är bara att spara till en riktigt stor tv med riktigt hög upplösning. Dyrt, men visst har ni väl råd att bjuda?

tv

5:e plats
Det som fattas för det här är lottomiljoner. Jag har blivit helt galen i Mies Van Der Rohes Barcelona-möbler. Jag vill ha fyra fåtöljer, gärna med ett snygg soffbord (se 6:e plats). Vet inte om jag vill ha svarta eller vita – några fotpallar är dock ett måste.

6:e plats
Soffbordet att gå till barcelona-fåtöljerna skulle kunna vara Isamu Noguchis härliga mjuk-trekantiga glasbord. Love it.

7:e plats
Ferruccios lampa Bourgie. Ursnygg i svart (eller hur Pär?) – skulle glänsa på våra svarta ps-skåp.

5 reaktion på “drömmar”

  1. ”4:e plats
    En grym lcd-tv. Ja, jag vet – snacka om patetiskt materialistiskt, men när man tittar så mycket på film och importerade tv-serier som vi gör – då känns det rimligt. Xboxet saknar dessutom en värdig partner.”

    X-Box? Nu förstår jag inte riktigt? Vem är den där X-box?

  2. Där ser man..
    Vilka fantastiska möbler, skulle vi ställa in någon av dessa skapelser i vårat hem som är taget rätt ur Ikea katalogen skulle folk tro att vi rånat Närtuna Livs :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *